Вход свободен за посетителите на Зоологическа градина –София на 1-ви юни 2023

По повод Деня на детето – 1-ви юни Зоологическа градина-София обявява вход свободен на този ден за всички свои посетители (и за деца и за възрастни). Това е определено в заповед на кмета на  Столична община. В любимото на децата място в столицата на този ден освен вълнуващите срещи с животните, за децата и техните родители ще има няколко интересни събития. Представители на научно-образователния детски център Музейко  ще гостуват на зоопарка с оригинална арт-работилница по време на която децата ще имат възможност да построят своето любимо животно от обитателите на Софийския зоопарк или да оцветят, изрежат и залепят различни животни, които ще „оживеят“ пред очите им. Събитието ще се състои от 14:00 до 18:00 ч. и ще е достъпно за посетители от всички възрасти.

Пред Централния вход на зоопарка (откъм Симеоновско шосе) ще ви очакват представители на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, които провеждат кампания съвместно с „Деца на борда“ за правилното използване на детски столчета в колите за деца от 0 до 12 години. Ще има уроци за родители в които ще научите кое е най-подходящото столче за вашето дете и как правилно да го използвате.

На 1-ви юни зоопарка ще работи с редовно лятно работно време – Централният и Западният вход на зоопарка ще бъдат отворени от 9 до 17:30ч., а престоят на посетители в зоопарка е разрешен до 18:30ч. Поради ремонтно-строителните дейности в близост до Централния и Западния вход на зоопарка ви призоваваме да дойдете до зоопарка с градския транспорт, поради ограничените места за паркиране. Заповядайте!