Следвайте ни:

Лятно Зооучилище

IMG_9814Лятното зооучилище се провежда всяка година от 1998 година през юни и юли в сградата на Екологичния център.
През юни програмата е за деца от 7 до 10 години. Всяка група се състои от 20 деца и има занимания в рамките на 5 дни (от понеделник до петък) от 10 до 15.30 часа по специално създадена програма за екологично образование в зоопаркови условия.
През юли програмата е за деца от 11 до 14 години. Заниманията са организирани по същия начин, както за по-малките деца, но програмата е с по-различно съдържание.
Програмите за Лятното зооучилище за двете възрастови групи са създадени от екипа на центъра. Те са уникални по съдържание и могат да се прилагат само в условията на Софийския зоопарк. Създадени са на базата на опита и разработки на подобни образователни центрове в зоопаркове в цял свят. Програмите се основават на нестандартни и забавни методи за поднасяне на информацията, включени са много игри, възможности за творческа изява и индивидуални и групови дейности. Неотменна част от учебната програма са контакта и грижите за животните на центъра.

IMG_9649

Записването за Лятното зооучилище започва в първата половина на май, като всяка година се определя точната дата и графикът на групите. Тази информация се публикува на сайта на Зоопарка през април.

Таксата за петдневната програма на Лятното зооучилище е 60лв. В нея са включени всички необходими материали за програмата (образователна книжка, материали за денят за изкуство, награди и др.). Зоопаркът не осигурява обяд и транспорт на учениците.

Лятно зоо-училище в Зоологическа градина –София през 2017г.

През 2017г. лятното зоо-училище отново ще зарадва децата със своята интересна програма през юни и юли. Тази година то ще се състои от 5 юни до 4 август. Записването за Лятно зоо-училище 2017 ще започне на 10 май от 9,30 часа в сградата на Екологичния център в Зоопарка. Всеки родител ще може да записва само  собственото си дете/деца само в една група, подходяща за неговата възраст. Необходимо е децата да са завършили първи клас, за да бъдат включени в програмата. Групите се състоят от 20 деца и записването приключва след запълването на местата.

През 2017г. ще бъдат сформирани 9 групи в следния график:

Групи  за деца от 7 да 10 години ще са пет и ще се провеждат в следните периоди:

1 гр. – от 5 до 9 юни, 2-ра гр. – от 12 до 16 юни, 3-та гр. – от 19 до 23 юни, 4-та гр. – от 26 до 30  юни и 5гр. от 3 до 7 юли

Групите  за деца от 11 до 14 години ще са четири и ще се провеждат в следните периоди:

1гр. – от 10 до 14 юли, 2-ра гр. –  от 17 до 21 юли, 3-та гр. – от 24 до 28 юли, 4-та гр.- от 31 юли до 4 август

Всяка група ще се състои от 20 деца. Таксата за петдневната програма е 60 лв., която се заплаща в първия ден на седмицата, в която е включено детето.

IMG_9822

Децата, които са записани на Лятно Зооучилище трябва да бъдат доведени от родител в първия ден от програмата (понеделник) на своята група в 9:30 часа при нас – в сградата на Екологичния център. Тогава ще трябва да попълните или да предадете вече попълнена Декларация за съгласие на служителите на центъра, която може да изтеглите от приложения линк.

Деклация_за_съгласие_лятно_зооучилище_2017

След това трябва да платите таксата за Лятното Зооучилище в касата на Зоопарка в администаративната сграда, която се намира в  близост до Централния вход.