Следвайте ни:

Лятно Зооучилище

IMG_9814Лятното зооучилище се провежда всяка година от 1998 година през юни и юли в сградата на Екологичния център.
През юни програмата е за деца от 7 до 10 години. Всяка група се състои от 20 деца и има занимания в рамките на 5 дни (от понеделник до петък) от 10 до 15.30 часа по специално създадена програма за екологично образование в зоопаркови условия.
През юли програмата е за деца от 11 до 14 години. Заниманията са организирани по същия начин, както за по-малките деца, но програмата е с по-различно съдържание.
Програмите за Лятното зооучилище за двете възрастови групи са създадени от екипа на центъра. Те са уникални по съдържание и могат да се прилагат само в условията на Софийския зоопарк. Създадени са на базата на опита и разработки на подобни образователни центрове в зоопаркове в цял свят. Програмите се основават на нестандартни и забавни методи за поднасяне на информацията, включени са много игри, възможности за творческа изява и индивидуални и групови дейности. Неотменна част от учебната програма са контакта и грижите за животните във Екологичния център.

IMG_9649

Записването за Лятното зооучилище започва в първата половина на май, като всяка година се определя точната дата и графикът на групите. Тази информация се публикува на сайта на Зоопарка през април.

В таксата са включени всички необходими материали за програмата (образователна книжка, материали за деня за изкуство, награди и др.). Зоопаркът не осигурява обяд и транспорт на учениците.

 

IMG_9822