Забулени сови – обратно в дивата природа

Забулени сови – обратно в дивата природа

7 забулени сови (Tyto alba), излюпени в Зоопарк София, са настанени за освобождаване в Спасителен център за диви животни/ Wildlife Rescue Breeding Centre.

Излюпените тази година в Зоологическа градина София 7 млади забулени сови намериха своя временен дом в адаптационните волиери на Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани!

Совите са от две двойки, обитаващи Зоопарка. Спасителният център на Зелени Балкани бе като място за освобождаване на малките, заради благоприятните условия – наличие на адаптационни волиери, обучен екип, подходящи условия, които отговарят на изискванията на птиците след освобождаването им.

В Центъра совите ще се адаптират към новите условия на живот, ще се подготвят за дивото и в момента, в който са готови – ще бъдат внимателно отворени вратите на волиерите, така че птиците да излетят.

Партньорството между Зелени Балкани и Зоопарк София се превърна в традиция през годините! Традиция, която, вярваме с времето ще бъде надграждана и ще доведе до резултати в опазването на редица защитени видове от природата на България!

Снимки : Спасителен център за диви животни