Зоологическа градина – София ще работи във всички празнични дни

Зоологическа градина – София ще работи без почивен ден по време на всички празнични и почивни дни, включително на 24,25,26 и 31 декември, както и на 1 януари 2021 г.

Коледният дух вече присъства и в зоопарка. Приматите получиха специални Коледни подаръци – празнично опаковани кутийки в които имаше скрити лакомства – ядки и сушени плодове.

Мечките в столичната зоологическа градина вече се унасят в зимен сън, даже най-младата и активна кафява мечка Антон, който до скоро си играеше навън, вече почти е заспал. Единствено бърнестият мечок Лиам не спи зимен сън, защото е вид, който се среща на Индийския полуостров, където няма зима. За него са осигурени широки вътрешни пространства, които са добре отоплени и с подходяща аранжировка.

В зоопарка са създадени нужните условия за отглеждане на животните при зимни условия и за топлолюбивите видове са осигурени оптимална температура и условия. Например  във вътрешните помещения на големите котки има специални нагряващи се лежанки, а терариумите имат собствени отоплителни системи. При приматите се поддържат високи температури, а при повечето тревопасни животни има поставен постел от сено и слама. Слоницата Артайда има специална спалня от пясък, а тропическия хипопотам – джудже обича да си почива върху легло от слама и му е осигурена топла вана.   

Работното време на касите е от 8:30 часа до 16:30 часа, а престоят на посетители е разрешен до 17:00 часа. Поради извънредната епидемична обстановка залите „Големи котки, терариум и аквариум“, „Гиганти“ и „Маймуни“ 1, 2 и 3 са временно затворени.  Посетителите могат да се разхождат по алеите и загражденията, които са на открито и да наблюдават животните във външните им заграждения. Носенето на маски и спазването на дистанция е задължително.

Заповядайте!

Желаем ви весели Коледни и новогодишни празници!