На 6 юли започва онлайн Лятно зооучилище 2021

Тази година програмата на Лятното зооучилище, организирано от Зоологическа градина – София ще се проведе онлайн в периода 6-23 юли 2021г.. Програмата му ще е достъпна за всички, които искат да се включат на платформата ZOOM. Ще бъдат проведени 10 онлайн срещи на следните теми:

6 юли –„История на зоопарковете и на Зоологическа градина – София“

7 юли  „Професията гледач на животни“

8 юли – „Рекордите в животинския свят“

13 юли – „Професия ветеринарен лекар“

14 юли – „ Зоодетектив – следите на животните“

15 юли – „Как да наблюдаваме и изследваме животни в дивата природа и зоопарка“

20 юли – „Да построим зоопарк“

21 юли – „Животните в изкуството“

22 юли – „Що е биоразнообразие и какви са заплахите за биоразнообразието днес; какво може да направи всеки един от нас в своето ежедневие?“

23 юли – „Образователна и природозащитна роля на зоопарковете и тяхното значение за спасяването на застрашените видове“

Дистанционното онлайн обучение ще се провежда от служителите на Екологичния научно-образователен център, които са магистри по Екология и имат опит в презентирането и създаването на образователни програми в зоопарка. Ще се включат и гледачи от зоопарка, ветеринарен лекар и наши сътрудници, които са участвали в провеждането на Лятното зооучилище в предишни години. В презентациите ще бъдат включени и много видеоклипове и снимки, направени в зоопарка и с високо качество и интересно съдържание. Линковете към срещите, които ще се провеждат в ZOOM, ще бъдат публикувани като събития във Фейсбук профила на Софийския зоопарк: https://www.facebook.com/zoosf/ В събитията ще бъдат публикувани и подробностите като час на началото на срещата, кои са лекторите и др. полезна информация. Участието в срещите ще е безплатно и без предварителна заявка за участие.