Правила на зоопарка

ПРАВИЛА ЗА ПОСЕТИТЕЛИТЕ НА ЗООЛОГИЧЕСКА ГРАДИНА – СОФИЯ

Уважаеми посетители,
Любезно Ви молим да имате предвид, че на територията на Зоологическа градина София не е позволено:

Влизането с домашни животни, независимо от вида и размерите им.
Строго забранено е храненето на животните – всяко животно в зоопарка има предварително определени хранителна таблица и количество храна, които трябва да получава на ден. Храненето с каквато и да е храна от посетителите е опасно за здравето и живота на животните! Включително и с ябълки, моркови и др. подобни, които много посетители носят в зоопарка. Хвърлянето на храна от посетителите води и до поведенчески промени и разстройства – животните са постоянно изнервени и развиват „просещо“ поведение. Животните в Софийския зоопарк получават достатъчно и качествена храна.
Преминаването през защитните бариери, прескачането на огради.
Снимането с професионални камери и фотоапарати без разрешение.
Влизането с всички видове велосипеди, тротинетки, ролери, скейтборд, ховърборд, сегуей, топки, балони както и всякакви предмети и уреди, които биха могли да дразнят и безпокоят животните. Изключение може да бъде направено само при посещение на Зоопарка от деца със специфични потребности, които могат да използват колела или други уреди за облекчаване на придвижването.
Влизането на лица в нетрезво състояние.
Деца под 12 години влизат с придружител.

Нарушителите ще бъдат извеждани извън територията на зоопарка от охраната.
Гореописаните правилата са отпечатани на гърба на билета за вход в Зоологическа градина – София. Закупуването на този билет означава, че Вие сте прочели и приели правилата на Зоологическа градина София. Правилата са изложени и на входовете на Зоопарка.
Пазете билета си докато сте на територията на Зоопарка и при поискване го представете.


Зоологическа градина София лого