Програма за сбирките на Зооклуб НОЙ за февруари 2020

02.02.2020 Няма да има сбирка на зооклуба, поради обявяването на грипна епидемия.

09.02.2020 – „Влечугите в България” – презентация на Павел Беличев, еколог от Екологичния Научно-образователен център към Софийския зоопaрк. Тя ще включва биологична и екологична информация за видовете влечуги, които се срещат в България, както и някои по-емблематични видове от колекцията на Софийския зоопарк.

16.02.2020 – „Близки срещи с катерици“– презентация от Петър Кръстев, доброволец в Софийския зоопарк и приятел на катериците. Петър от години подхранва и снима катеричките в Борисовата градина и ще сподели с вас своите наблюдения и опит с тези животни и ще ви покаже чудесните им снимки, които е правил с много любов и търпение.

23.02.2020 – Презентация от Калина Вълчинкова, еколог и доброволец в Софийския зоопарк за Тръста за Диви животни Даръл и Зоологическата градина на остров Джърси, основана от писателя и природозащитника Джералд Даръл. Калина е участвала в курс на тема „Възстановяване на застрашени видове“ в рамките на магистърската си програма със специалност „Консервационна биология“.