Световен ден на носорога 2019

Световен ден на носорога 2019

Тази година за седми път в Зоологическа градина София ще отбележим Световния ден на носорога! Празникът се чества по света от 2010г., като целта му е да привлече вниманието на обществеността върху заплахите, които застрашават оцеляването на тези удивителни и древни животни. Заповядайте пред заграждението на белия носорог Чико при Зала „Гиганти“ в Софийския зоопарк от 11 до 15 часа за да научите всичко за петте носорози по света и да се забавляваме заедно в тематични арт работилници! ! (При лошо време празникът ще се състои в зала „Гиганти“) Програмата на събитието е следната:
11.00-15.00ч.- Информационен щанд и арт работилници за деца, които ще могат да изработят фигурки на носорози от глина, да направят специални тематични картички и рисунки, както и тематичен фейспейнтинг (рисуване върху лице – от 13:30 до 15ч. )
12.30 – Хранене и къпане на белия носорог Чико пред публиката от неговите гледачи.(Ако времето е хладно, ще има само демонстрационно хранене)
13.00 – Викторина „Какво знаем за носорозите“ с награди за децата
На информационния щанд ще научите много любопитни факти за петте вида носорози, които се срещат по света (белия и черния носорог от Африка и суматранския, индийския и яванския носорог от Азия). Посетителите ще имат възможност и да се запознаят със заплахите за петте вида, които са причина те да са застрашени от изчезване.
Всички предвидени занимания са безплатни за посетителите на зоопарка!
Световния ден на носорога се организира и провежда от Екологичният научно-образователен център към Зоологическа градина -София.