Създадена е онлайн платформа за образователни ресурси за Софийския зоопарк

Благодарение на нашите партньори от Банка ДСК и Мастър Кард се осъществи един дългогодишен проект и идея на Екологичния научно-образователен център към Зоологическа градна – София  – създаване на образователна платформа с напълно свободен достъп за всички, които желаят да научат повече за зоопарка и застрашените видове, които се отглеждат там. Образователните материали са дело на екипа на Екологичния център и на художничката Любка Маринкова и всички ученици, учители и посетители, които желаят, могат да ги изтеглят и ползват. Достъпът до образователните материали е възможен само от лаптоп или компютър чрез следния линк:

https://zoodetectives.bg/learning-materials

Платформата съдържа информация за зоопарка (история, карта, животни, табели), игри, загадки, материали за оцветяване, които са подходящи за деца от 7 до 12 години, но и за всички любознателни посетители. Те могат да ги свалят напълно безплатно и да ги разпечатат и да ги ползват по време на посещението си в Софийския зоопарк. Материалите са систематизирани в отделни секции и могат да бъдат използвани за групови или индивидуални занимания на територията на зоопарка.

Образователната платформа всъщност надгражда игра за мобилни устройства, наречена „Мисия ЗооДетективи“, също съдадена от Банка ДСК и Мастър Кард. Благодарим на нашите партньори за подкрепата в осъществяването на този значим проект!