Следвайте ни:

Лятно Зооучилище

IMG_9814

ЛЯТНО ЗООУЧИЛИЩЕ 2018

Записването за лятното Зооучилище през 2018г. ще започне на 15 май в 9,30ч. в сградата на Екологичния център в Зоологическа градина – София. Във всяка група ще бъдат записвани по 20 деца. Всеки родител ще може да записва само собственото си дете/деца само в една група. Записването ще продължи до изчерпване на местата.

Уважаеми родители, местата за всички групи вече са запълнени.

Благодарим  на всички записали се за проявения интерес към програмата  Лятно Зооучилище 2018г.!

Важна информация за всички записани ! За всяко дете, което е записано за Лятното Зооучилище 2018г. е необходимо родител / настойник да попълни ДЕКЛАРАЦИЯ за съгласие, която да предостави на служителите от Екологични център в понеделник – при започване на съответната група.

Декларацията може да бъде изтеглена от тук :

ДЕКЛАРАЦИЯ_Лятно_Зооучилище_2018

Към момента, таксата за участие в Лятното Зооучилище е 72 лева с ДДС. Предстои нейното увеличение, което ще бъде регламентрано с Решение на Столичен общински съвет (СОС).

Графикът на групите за 2018г. е следният:

Младшите групи за деца от 7 да 10 години ще са шест и ще се провеждат в следните периоди:

1 група           4 до 8 юни

2 група           11 до 15 юни

3 група           18 до 22 юни

4 група           25 до 29 юни

5 група           2-6 юли

6 група           9-13 юли

Старшите групи за деца от 11 до 14 години ще са четири и ще се провеждат в следните периоди:

7 група           16 до 20 юли

8 група           23 до 27 юли

9 група           30 юли до 3 август

10 група         6 до 10 август

При записване на детето данните, които са необходими са трите имена на детето, ЕГН на детето за застраховката, която правим за учениците и контакти на родителя.

Децата, които включваме в групите трябва да са в определената възрастова група. Не се записват деца под 7 години, които не са преминали 1-ви клас.

Зоопаркът не осигурява обяд и транспорт на учениците.

Лятното Зооучилище се провежда всяка година от 1998 година през юни и юли в сградата на Екологичния център.
Всяка група се състои от 20 деца и има занимания в рамките на 5 дни (от понеделник до петък) от 10 до 16 часа по специално създадена програма за екологично образование в зоопаркови условия.
Програмите за Лятното зооучилище за двете възрастови групи са създадени от екипа на центъра. Те са разработени за две възрастови групи деца  –  едната е за деца от 7 да 10 години, а другата –  за деца от 11 до 14 години. За двете програми има и специално създадени учебни тетрадки с цветни илюстрации.

Петдневната програма е уникална по съдържание и може да се прилагат само в условията на Софийския зоопарк. Създадена е на базата на опита и разработки на подобни образователни центрове в зоопаркове в цял свят и се основава на нестандартни и забавни методи за поднасяне на информацията, включени са много игри, възможности за творческа изява и индивидуални и групови дейности. Неотменна част от учебната програма са контакта и грижите за животните във Екологичния център.

Най-общо темите пред петте дни са следните:

Ден първи – “Нашият зоопарк” – в този ден децата се запознават с историята на Софийския зоопарк, посещават някои части от него и полагат грижи за животните в Екологичния център.

Ден втори – “Зоолимпиада” – този ден е посветен на рекордите в животинския свят, спортни занимания и екологични игри, демонстрации с обучени животни.

Ден трети – “Ден за изкуство” – децата се запознават с темата за животните в изкуството, имат арт работилници и създават макети.

Ден четвърти – “Зоодетектив” – перзентация за следите на дивите животни и методите за изследването им, забавни игри, пъзъл обиколка и куест.

Ден пети – “Биоразнообразието в опасност” – децата се запознават с основните заплахи за биоразнообразието на планетата, застрашените животни и природозащинти и екологични практики. Раздаване на свидетелства и награди.

Във всеки  от дните децата посещават различни сектори от Софийския зоопарк и научават интересни факти за животните от еколозите от центъра и гледачите.

IMG_9649

Зоопаркът не осигурява обяд и транспорт на учениците.

IMG_9814