Следвайте ни:

Blog

На 14-ти септември над 900 служители на TELUS International ще участват в обновяването на ключови зони в Зоопарк София, специален гост на събитието ще бъде кметът на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова

На 14 септември 2019 г. (събота) на територията на Зоологическа градина София предстои да се проведе мащабна доброволческа кампания с участието на 900 служители на компанията Telus International Europe, заедно с техни близки и приятели. Кампанията се организира за седма поредна година в България в рамките на благотворителната инициатива „TELUS Ден на подкрепа“ (TELUS Days of Giving) – ежегодна доброволческа инициатива, която се провежда във всяка локация по света, в която TELUS оперира.

Официален гост на инициативата ще бъде кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова. Авторът на “Да се изгубиш нарочно”, известният влогър Крис Захариев също ще се присъедини към „TELUS Ден на подкрепа“ със собствен екип доброволци.

В рамките на доброволческия ден  ще бъдат сглобени и лакирани 20 бр. специализирани дървени хранилки за тревопасни животни; ще бъдат подменени настилките около 3 бр. беседки, които също ще бъдат ремонтирани. Доброволците ще реновират съществуващи пейки и ще сглобят нови такива. Ключови места в Зоопарка ще бъдат обновени като двете зони за отдих в зона “Мечки”; ще бъде обновена зоната с лятната сцена, а също така ще бъдат боядисани стотици метри дървени и метални огради.

ВАЖНО! За да могат доброволците да изпълнят своята благородна мисия, на 14.09 (събота) достъпът до следните зони в Зоопарка ще бъде ограничен: сектор “Птици” – папагали, хищни и фазанови птици; сектор “Тревопасни животни” – благороден елен, виетнамски петнист елен, ватус, зебра, гривест козирог, антилопа дик-дик, муфлон, камила, благороден елен, американски бизони (частично); външни заграждения на представителите на сем. Котки – ягуар, пума, леопард, рис; зона “Мечки” (частично); около лятната сцена на Зоопарка.

Предварително се извиняваме на всички посетители на Зоопарк София в този ден за причиненото неудобство и им благодарим за проявеното разбиране!