Следвайте ни:

Новини

Нова образователна съботна рубрика за посетителите на ОП “Зоологическа градина София”

От тази събота – 28.04.2018 г. , по повод своята 130 – та годишнина Зоологическа градина София ще предложи на своите посетители нова образователна рубрика, която ще надникне „зад завесите“ на Зоопарка и ще допълни станалата вече популярна инициатива за демонстрационно хранене на животните. Вярваме, че ще бъде не само интересно, но и много полезно да запознаем обществеността с всички предизвикателства, новости, успехи и любопитни факти около бъдещото развитие на зоологическата градина.

Темата на 28.04.2018 г. ще бъде „Доктор Охболи“. Тогава ще имате възможност да се запознаете с особеностите в работата на един от най-важните специалисти в Зоопарка – ветеринарният лекар. Програмата ще бъде изключително интересна:

11:00 часаПримати – демонстрационно хранене с участието на ветеринарни лекари от Централна ветеринарна клиника (ЦВК), които ще разкажат за лечението на белоръкия гибон (Hylobates lar) Гиби.

12:00 часа Гиганти демонстрационно хранене

13:00 часаВодоплаващи птици в езерото демонстрационно хранене

13:30 часаЩрауси – демонстрационно хранене

14:00 часаРис демонстрационно хранене

15:00 часаВлечуги – демонстрационно хранене

15:30 часаГолеми котки демонстрационно хранене, по време на което д-р Иван Цветков – ветеринарен лекар към ОП „Зоологическа градина София“ ще разкаже за спецификите в профилактиката и лечението на заболявания при животни, отглеждани в зоопаркови условия.

Каним всички, които имат желание да запознаят с един от най-важните аспекти в отглеждането на животни в зоопаркови условия да заповядат!