Следвайте ни:

Новини

Участвай в кампанията “Да купим женско четкоухо прасе за Столичния зоопарк”!

Скъпи приятели,

Някога виждали ли сте четкоухо прасе (Potamochoerus porcus) ?

Само преди броени дни Зоологическа градина София се сдоби с два мъжки екземпляра от този вид. Тези животни пристигат за първи път в България и благодарение на уникалния си външен вид, забележителни „четко-уши“ и закачлив нрав, сме сигурни, че ще се превърнат в любимци на всички посетители на Зоопарка!

Четкоухите прасета (Potamochoerus porcus) се срещат в Африка и са включени в Червения списък на IUCN – Международен съюз за защита на природата. Представители на този вид се отглеждат и развъждат само в най-елитните европейски зоологически градини.

Цената на едно от тези екзотични и изключително ценни животни е много висока – над 3000 лева, и в момента единственият начин да се сдобием с женски екземпляр е да си го закупим.

Поради тази причина се обръщаме се към вас – любители на животните и приятели на Зоопарка с молба да ни помогнете да разширим нашата група от четкоухи прасета. По този начин ще имаме шанса да отгледаме и първите четкоухи бебета прасета в България – в Столичния зоопарк !

Ако желаете да ни помогнете, може да се включите се в онлайн кампанията за набиране на средства озаглавена : “Да купим женско четкоухо прасенце за Столичния зоопарк”  ! В духа на предстоящите празнични дни и в знак на благодарност за Вашето дарение, всеки дарил сума в размер от над 100 лева в подкрепа на кампанията “Да купим женско четкоухо прасенце за Столичния зоопарк” ще получи подарък – уникално изрисувано щраусово яйце.

Яйцата са продукт на любовта на нашата двойката щрауси – Гери и Гого. След като бяха почистени и обработени, ги предоставихме на художници – доброволци към Зоопарка, които ги изрисуваха с голямо желание в подкрепа на каузата ни.

Благодарим Ви! Каним Ви да се присъедините към голямото семейство от приятели и дарители на Зоологическа градина София!