Следвайте ни:

Events

Миля повече за Египетския лешояд в Зоопарк София

Българско дружество за защита на птиците, Зоологическа градина – София, Столична община и спортен клуб “Priority sport” излизат на стартовата линия на тазгодишния Софийски маратон (14 октомври) обединени в една цел – да покажем предизвикателството на една миграция, тази на Египетския лешояд!

На 6. 10. (събота) ще дадем начало на своята кампания в подкрепа на тази мистична птица с индиански профил, която за съжаление е един от най-бързо изчезващите видове на планетата, но която все още можем да видим в България!

Далечният мигрант, който всяка година, подобно на много други видове птици, изминава над 4000 км за да достигне местата за зимуване в Африка, като по пътя трябва да преодолее “море” от рискове и опасности!

Но преди бягането, ще загреем със среща в зоологическа градина – София, където на 06.10 (събота) от 12:00 ч. ще ви разкажем повече за инициативата!

От 12:00 ч. до 16:00 ч. в рамките на 3 беседи, ще ви покажем защо лешоядите са толкова важни и нужни в природата и как ние можем да им помогнем.

Ще имате възможност да се запознаете на живо с “птицата на боговете” както са я наричали древните и да присъствате на вече традиционното в Зоологическа градина – София демонстрационно хранене на лешоядите, а и на други обитатели!