Следвайте ни:

Зооклуб „Ной“

За Зооклуб “Ной”

Зооклуб “Ной” е създаден през 2000 година с цел да привлече ученици и студенти, които имат интерес към зоологията и към дейността на Зоопарка. Дейностите на клуба включват лекции на екологични и природозащитни теми, изнасяни от членовете на екипа на центъра или от външни лектори, изследователи и биолози. Приятели на клуба са Българското дружество за защита на птиците, WWF България, Сдружение за дива природа Балкани, Групата за изследване и защита на прилепите и други природозащитни и научни организации, български учени и изследователи.
Освен интересните мултимедийни презентации, членовете на клуба имат и практически занятия, като създаване на средово обогатяване за животни от зоопарка, грижи за животните от Екологичния център, изработване на хранилки и гнездилки за дивите птици , етологични наблюдения и др. Всяка година през декември клубът традиционно организира Коледно тържество в сградата на Екологичния център с кулинарен конкурс, награди и много празнично настроение .
Сбирките на зооклуба се провеждат от началото на октомври до края на май всяка неделя (с изкл. на официалните празници и ваканциите) от 13.30 часа в сградата на Екологичния център.
Записването на нови членове всяка година започва от първата неделя на месец октомври и продължава до края на месец ноември. Членове могат да станат ученици и студенти със засилен интерес в сферата на зоологията и екологията.

Откриването на новата учебна година 2017/2018 г. за Зооклуб Ной ще е на 1 октомври 2017г. от 13,30ч. в сградата на Екологичния център в Зоологическа градина – София. Тогава ще започне и записването на нови членове и подновяването на членството за тези, които вече са посещавали сбирките на клуба. Записването ще продължи до запълване на местата и ще се провежда по време на сбирките на Зооклуба, които са всяка неделя от 13,30. Желаещите да се запишат да носят снимка за членската карта.  Ако имате въпроси, може да ни пишете или да се обадите на тел. 0878 640 192 от понеделник до петък в работно време.

Програма на сбирките на Зооклуб „Ной” за месец декември 2017 г.:

3 декември – „Кои са животните в Екологичния център към Софийския зоопарк?“ – увлекателна презентация на Христина Тодорова- Филипова, Еколог в центъра в която тя ще ви запознае с интересни и любопитни факти за всички животни, които отглеждаме там.

10 декември – „ Какво представлява професията на зоопарковия гледач?“ – Катерина Зарева- Симеонова ще представи специфичната професия на гледача, като след презентацията в Екологичния център ще имате възможност да се срещнете с трима гледачи от Софийския зоопарк и техните животни.

17 декември – Коледно тържество с кулинарен конкурс.

И тази година ще ви отправим кулинарно предизвикателство. Всеки, който има желание, може да вземе участие в традиционния ни Кулинарен конкурс, с начало 13:30 часа. Тогава, нашето тричленно жури ще започне с дегустацията на кулинарните ви творения. За да се включи в конкурса, всяко дете трябва да приготви предварително ястие вкъщи (напр. сладки, соленки, торти и други тестени изделия на коледна или зоо тематика) и да го донесе в неделя в Екоцентъра. Компетентно жури ще отличи най-добрите готвачи, които ще получат специални награди. По време на тържеството ще има и работилница за коледни картички.

Следващата сбирка на зооклуб Ной ще е на 14 януари 2018г.