Фалшива фейсбук страница на Зоологическа градина – София разпространява невярна томбола

Фалшива страница на Софийската зоологическа градина се появи във Фейсбук с наименованието „ЗООЛОГИЧЕСКА ГРАДИНА-СОФИЯ“ и лого, подобно на това на зоопарка. Официалната и автентична фейсбук страница на зоопарка, в който може да намерите информация за всичко, свързано с парка е Зоологическа градина-София/Sofia Zoo.

На измамната страница се разпространява невярна томбола с логото на зоологическата градина, която предлага билети за безплатно посещение с екскурзовод и други фалшиви обещания за награди. Хората са приканвани да плащат с дебитни карти за доставката на билети, които са „спечелили“. Зоологическа граднина –София не е организатор на такава игра и не събира по никакъв подобн начин пари от посетителите и последователите на страницата и!

„Благодарим на тези, които ни писаха и осведомиха за проблема. Веднага подадохме сигнал до централата на Фейсбук и очакваме фалшивата страница да бъде премахната. Моля, не отваряйте страницата и не се подвеждайте! Към настоящия момент, Зоологическа градина – София не провежда томбола, не предлага разходка с екскурзовод, а храненето на животните от посетители е забранено.“ , заяви директорът на зоопарка Добромир Бориславов.